Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вимагається позачергова атестація робочих місць при перейменуванні підприємства

Реклама

Головне управління Держпраці у Київській області вказує, що в законодавстві чітко не врегульована необхідність проводити позачергову атестацію робочих місць за умовами праці при зміні найменування суб'єкта господарювання, зміни власника суб'єкта господарювання або його структурного підрозділу (зокрема такі обставини можуть докорінно змінити умови та характер праці).

Результати атестації (як вперше проведеної, так і чергової) застосовують при обчисленні стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, впродовж 5 років після затвердження її результатів, за умови, коли впродовж цього часу на даному підприємстві не змінювались докорінно умов і характер праці (виробництво, робота, робоче місце), що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах (п. 4.2 Порядку застосування Списків № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників при обчисленні стажу роботи, що дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженого наказом Мінпраці від 18.11.2005 р. № 383).

У разі докорінної зміни умови і характеру праці для підтвердження права на пенсію за віком на пільгових умовах має бути проведена позачергова атестація.

Користуйтеся в роботі статтями:

- "Атестація робочих місць за умовами праці: підстави та порядок проведення";

- "Атестація робочих місць за умовами праці: результати, облік і відповідальність".

Маєте питання щодо оплати праці? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини