Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС назвала випадки, коли ФОП подають декларацію з плати за землю

Реклама

Податківці пояснили, в яких випадках ФОП повинна подавати податкову декларацію з плати за землю.

Якщо право власності на земельну ділянку, право постійного користування та/або право оренди земельної ділянки (земельних ділянок) оформлено на ФОП, то така особа подає до органу ДПС за місцем знаходження земельної ділянки податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата).

Коли право власності на земельну ділянку, право постійного користування та/або право оренди земельної ділянки оформлено на фізичну особу, то орган ДПС нараховує плату за землю (земельний податок та/або орендну плату) та надсилає фізичній особі податкове повідомлення-рішення разом із детальним розрахунком суми податку.

Також треба зважати, що ФОП платники єдиного податку звільняються від обов'язку нараховувати, сплачувати та подавати податкову звітність, зокрема, з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, які використовуються платниками єдиного податку 1-3 груп для госпдіяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, які знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва (пп. 4 п. 297.1 ПКУ).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи із ІТ-платформою LIGA360. Ознайомтесь та придбайте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини