Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про алгоритм скасування реєстрації ПРРО розповіли в ДПС

Реклама

Порядок скасування реєстрації ПРРО встановлений в розділі III Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317.

Реєстрація ПРРО діє до дати скасування реєстрації ПРРО, яку проводять шляхом виключення його з реєстру ПРРО та закриття фіскального номера, який не підлягає використанню надалі.

Аби скасувати реєстрацію ПРРО подають Заяву про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) з позначкою "Скасування реєстрації" або Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (ідентифікатор форми J1316701) з позначками "несправність" або "крадіжка пристрою чи компрометація ключа".

До подання такої заяви суб'єкт господарювання повинен забезпечити передачу всіх копій створених ПРРО розрахункових документів з присвоєними їм у режимі офлайн фіскальними номерами до фіскального сервера, електронних фіскальних звітних чеків та повідомлень, передбачених Порядком № 317.

Автоматично реєстрацію ПРРО скасовують, якщо:

- до ЄДР внесли запис про держреєстрацію припинення юрособи або ФОП;

- щодо господарської одиниці, де використовується ПРРО, суб'єкт господарювання повідомив про такий об'єкт оподаткування за ф. № 20-ОПП як про закритий або такий, що не експлуатується суб'єктом господарювання;

- щодо суб'єкта господарювання наявне судове рішення, що набрало законної сили, про ліквідацію у зв'язку з банкрутством або про припинення, що не пов'язане з банкрутством, про визнання недійсними установчих документів;

- стосовно ФОП наявні дані про те, що особа померла, оголошена померлою, визнана недієздатною або безвісно відсутньою, чи її цивільну дієздатність обмежено;

- суб'єкта господарювання знято з обліку в контролюючих органах.

Джерело: повідомлення ДПС.

Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини