Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердить типову форму облік доходів і витрат для ФОП – платників ПДВ

Реклама

Мінфін розробив проект проєкту наказу Мінфіну "Про затвердження типової форми, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізичними особами - підприємцями - платниками єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, та Порядку її ведення".

Поява документа пов'язана із Законом № 1914, який змінив п. 296.1 ПКУ у частині запровадження типової форми, за якою здійснюють облік доходів і витрат ФОП - платниками ЄП третьої групи, які є платниками ПДВ, та порядку її ведення.

Наразі ж ФОП - платники ЄП, які є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів і витрат у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів і витрат.

Для систематизації отриманих доходів і витрат ФОП - платниками ЄП, які є платниками ПДВ, розроблена типова форма, якою передбачено ведення окремого обліку доходів і витрат від виробництва та реалізації власної сільськогосподарської продукції та можливості її ведення в паперовому, електронному вигляді, у тому числі, через електронний кабінет.

За даними типової форми та на підставі підсумкових записів заповнюють податкову звітність ФОП - платники ЄП третьої групи, які є платниками ПДВ.

Також читайте:

- "ФОП: нова форма товарного обліку";

- "ФОП: шпаргалка до нової форми обліку товарів".

Спробуйте рішення LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини