Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд отримає законне право вводити карантинні обмеження

Реклама

ВРУ прийняла за основу проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання запровадження карантину" (реєстраційний № 6508).

Він дозволить рішення (постанови) КМУ про встановлення (продовження) карантину для запобігання поширенню COVID-19, які були прийняті до набрання чинності цим Законом, продовжити до приведення їх у відповідність із цим Законом, але не більше трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом.

Також пропонується законодавчо визначити перелік обмежувальних заходів, що можуть тимчасово застосовуватись на період встановлення карантину:

- особливі умови і режим пересування населення, здійснення пасажирських перевезень, в'їзду та виїзду з території, на якій запроваджено карантин, перетину кордону іноземцями та особами без громадянства;

- особливі умови і режим господарської діяльності, відвідування закладів освіти та інші заходи визначені законом;

- підстави та порядок обов'язкової самоізоляції, перебування особи в обсерваторі (обсервації), госпіталізації до тимчасових закладів охорони здоров'я (спеціалізованих шпиталів).

Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Нагадаємо, що Уряд продовжив карантин до 31 березня 2022 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини