Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Норма робочого часу для держслужбовців не змінилась в період воєнного стану

Реклама

Починаючи із 24.03.2022 року діють норми Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" від 15.03.2022 р. № 2136-IX.

Серед його норм - нормальна тривалість робочого часу працівників у період воєнного стану не може перевищувати 60 годин на тиждень.

Однак, чи збільшується для держслужбовців тривалість робочого дня до 60 годин та тривалість робочого тижня у зв'язку з прийняттям цього Закону?

В НАДС відповідають - ні, тривалість робочого дня та тижня не збільшується.

Тривалість робочого часу держслужбовця становить 40 годин на тиждень та для держслужбовців установлюється 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями (ст. 56 Закону України “Про державну службу”).

Водночас для виконання невідкладних або непередбачуваних завдань держслужбовці, для яких законом не передбачено обмежень щодо роботи, на підставі наказу (розпорядження) керівника держслужби, про який повідомляється профспілка (за наявності), зобов'язані з'явитися на службу і працювати понад установлену тривалість робочого дня, а також у вихідні, святкові та неробочі дні, у нічний час.

Тимчасовий безкоштовний доступ LIGA360 для органів влади, судів, прокуратур та армії! Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини