Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава гарантує повне повернення банківських вкладів – який період буде діяти Закон

Реклама

Із 13 квітня 2022 року упродовж дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відшкодовує кожному вкладнику банку кошти в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку. Виключення становлять випадки, передбачені ч. 4 ст. 26 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Нова гарантія передбачена Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб» від 01.04.2022 р. № 2180-IX.

Через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні, діятиме норма, за якою сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами не може становити менше 600 тисяч гривень і може бути збільшена за рішенням адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз?ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини