Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На час воєнного стану спростили реєстрацію сільськогосподарських машин – зміни діють із 13 квітня

Реклама

Аби спростити для фізичних осіб та суб'єктів господарювання державну реєстрацію сільськогосподарських машин виникла необхідність змінити норми окремих нормативно-правових актів.

Тож постановою КМУ «Про внесення змін до Порядку відомчої реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів» від 12.04.2022 р. № 434 (діє із 13.04.2022 року) спростили процедуру тимчасової реєстрації машин у період дії воєнного чи надзвичайного стану, яка передбачатиме:

- скорочення переліку документів для реєстрації машин до мінімально необхідного;

- огляд машин під час реєстрації державними інспекторами за можливості;

- прийняття заяв щодо реєстрації машин, головними управліннями Держпродспоживслужби за принципом екстериторіальності.

Нормативний акт передбачає також, що упродовж 6 місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану фізичні особи та суб'єкти господарювання, які експлуатують машини, що перебували на тимчасовій реєстрації в період дії воєнного чи надзвичайного стану, зобов'язані здійснити державну реєстрацію машин. При встановленні факту обтяження такої машини чи подання документів, інформація в яких не відповідає відомостям відповідних державних реєстрів і баз даних під час державної реєстрації, та/або машину не зареєстровано упродовж 6 місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану, така машина вважатиметься незареєстрованою.

Джерело: повідомлення Урядового порталу.

Проєкт LIGA360 “БІЗНЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ” - оперативно про головне: новини, НПА, аналітика, відповіді на "гарячі" питання". Переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини