Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зберігається пільга з податку на нерухомість у разі переходу єдинника із групи 4 на групу 3 за ставкою 2%

Реклама

Не оподатковують податком на нерухомість будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), які віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, та які не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

При цьому дія такої норми поширюється і на платників єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування, визначеними п. 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Тож для таких платників не буде об'єктом оподаткування будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Класифікатора, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Саме так відповіли в Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків на питання, чи становить об'єкт оподаткування податком на нерухомість будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників - платників єдиного податку четвертої групи при переході на третю групу з особливостями оподаткування.

Також користуйтеся публікаціями:

- «Чи варто платнику групи 4 переходити на групу 3 для спрощеної системи оподаткування (2 %)?»;

- «Чи потрібно єдиннику на групі 3 переходити на тимчасову ставку оподаткування 2 %».

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини