Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога на поховання у разі смерті працівника: як отримувати

Реклама

Координаційний центр з надання правової допомоги вказав на алгоритм виплати допомоги на поховання в умовах воєнного стану.

У випадку, якщо померла застрахована особа, то треба звернутися до роботодавця померлої особи або найближчого відділення Фонду соцстрахування незалежно від місця реєстрації та подати наступні документи:

- свідоцтво про смерть;

- заяву про виплату допомоги на поховання.

Допомогу надають в розмірі, який встановлюється правлінням Фонду соцстрахування, але не менше розміру прожиткового мінімуму.

Аби отримати допомогу на поховання особи, яка померла на непідконтрольній території, або на території, де ведуться бойові дії, необхідно підтвердити факт смерті такої особи.

Для встановлення такого факту необхідно звернутися до суду за місцем проживання (перебування) заявника з заявою про встановлення факту смерті особи на відповідній території, в якій зазначити:

- факт, який заявник просить встановити та з якою метою;

- причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт.

До заяви додають:

- докази, які підтверджують викладені заявником обставини (наприклад, письмові свідчення очевидців, фото з місця поховання, примірник колективного акту про настання смерті та/або інші докази, що підтверджують факт настання тощо);

- довідку про неможливість відновлення втрачених документів (наприклад, письмова відмова органів державної реєстрації актів цивільного стану).

Судовий збір за подання таких заяв до суду не справляють.

Додатково читайте аналітичний матеріал «Дії роботодавця у разі смерті працівника під час воєнного стану».

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини