Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У лікарняному поставили відмітку про алкогольне сп'яніння: чи виплатять допомогу

15 квітня 2024, 13:30
257
0
Автор:
Реклама

Листок непрацездатності формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі інформації про медичний висновок (медичні висновки) у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Про це нагадали спеціалісти Департамент пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ.

Сформований листок непрацездатності надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

На підставі даних медичних висновків, що складають один випадок тимчасової непрацездатності, формуються листки непрацездатності в порядку черговості створення медичних висновків, кожен наступний із яких створюється як продовження першого та складають один страховий випадок.

Водночас, допомога по тимчасовій непрацездатності не надається у разі тимчасової непрацездатності у зв'язку із захворюванням або травмою, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп'яніння або дій, пов'язаних із таким сп'янінням.

Отже, допомога по тимчасовій непрацездатності за листками непрацездатності, що сформовані на підставі медичних висновків, не надається в межах всього випадку непрацездатності у зв'язку із захворюванням або травмою, якщо будь-який медичний висновок містить відмітку про наявність алкогольного та/або наркотичного сп'яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності, встановленої лікуючим лікарем.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Обмеження суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, якщо страховий стаж становить не більше ніж 6 місяців за останні 12 місяців».

Джерело: лист ПФУ від 13.03.2024 р. № 2800-030401-8/15789

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини