Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розтлумачило останні зміни в порядку закупівель у період воєнного стану

Реклама

Мінекономіки в листі від 22.04.2022 р. № 3304-04/16796-06 пояснило питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану, з огляду на зміни, передбачені постановю КМУ від 12.04.2022 р. № 437. Вони внесені до постанови КМ від 28.02.2022 р. № 169 (далі - Постанова № 169).

1. Після внесення вказаних змін до постанови № 169, переліки та обсяги закупівель, які затверджуються відповідним рішенням замовника (наприклад, наказом, розпорядженням тощо) мають включати всі закупівлі, у тому числі закупівлі, вартість яких не перевищує 50 тис. грн.

2. Можливість застосування у договорі про закупівлю абзацу 7 пп. 3 п. 1 постанови № 169 є виключно у наведених випадках, якщо були наявні умови, які передбачають укладання договору про закупівлю товарів, робіт або послуг, що можуть бути надані (поставлені/виконані) тільки певним суб'єктом господарювання за відсутності альтернативи. При цьому відповідне рішення приймається замовником самостійно.

3. Замовник самостійно приймає рішення щодо строку оприлюднення звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, який не повинен перевищувати 20 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

4. Замовник має право визнати тендер таким, що не відбувся, у разі якщо здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок дії непереборної сили. У такому разі в протоколі замовник може вказати серед підстав для прийняття такого рішення запровадження правового режиму надзвичайного або воєнного стану.

Тимчасовий безкоштовний доступ LIGA360 для органів влади, судів, прокуратур та армії! Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини