Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощення ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності — Уряд підтримав законопроект

Реклама

Уряд підтримав законопроект про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні. Про це йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Законопроектом пропонується на законодавчому рівні закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади. Зробити це зможе суб'єкт господарювання незалежно від місцезнаходження та місця провадження своєї діяльності.

При цьому, такі декларації матимуть рівноцінний правовий статус з ліцензіями та дозволами, одержаним за звичайною процедурою у мирний час.

Декларацію можна подати через ЦНАП або онлайн - через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал Дія.

Важливо зазначити, що дозволи чи ліцензії, дія яких завершується, автоматично продовжуватимуться на час воєнного стану та ще 3 місяці після його завершення.

Також на післявоєнний час відтерміновується необхідність подання звітів та повідомлень, пов'язаних з дозвільними процедурами.

Таким чином створюються максимально зручні умови для ведення бізнесу. Це допоможе підприємцям відновити роботу, що була призупинена через бойові дії, або ж розпочати нову власну справу там, де вони вважатимуть за доцільне.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини