Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові порядки обміну інформацією з питань фінмоніторингу відтермінували через воєнний стан

Реклама

Держфінмоніторинг повідомив, що наказом Мінфіну від 07.04.2022 р. № 113 відтерміновано набрання чинності:

- Порядку створення особистого кабінету суб'єкта первинного фінансового моніторингу та доступу до е-кабінету системи фінансового моніторингу;

- Порядку інформаційної взаємодії суб'єктів первинного фінансового моніторингу та Державної служби фінансового моніторингу України, в тому числі нові формати та категорії інформаційного обміну.

Обидва порядки затверджені наказом Мінфіну від 04.06.2021 р. № 322 (далі - Наказ № 322).

Тож Наказ № 332 запрацює не із 01.05.2022 року, а лише у перший понеділок четвертого місяця після припинення чи скасування воєнного стану.

По цій причині впровадження Інформаційно-телекомунікаційної системи «електронний кабінет системи фінансового моніторингу» для інформаційного обміну та подання суб'єктами первинного фінансового моніторингу інформації відповідно до Наказу № 322 буде здійснено одночасно з набранням чинності цього наказу.

До дати набуття чинності нормативно-правової бази щодо забезпечення роботи е-кабінету системи фінансового моніторингу та надання суб'єктам доступу до особистих кабінетів, суб'єкти зобов'язані надавати до Держфінмоніторингу інформацію в електронному або паперовому вигляді відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини