Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідовані ОЗ обліковувалися як товари та запаси: чи застосовувати РРО при їх продажу

Реклама

При продажу за готівку матеріальних цінностей, які були списані з балансу та обліковуються на відповідних рахунках як сировина і матеріали, паливо, запасні частини тощо і які не є продукцією власного виробництва, суб'єкти господарювання зобов'язані застосовувати РРО або здійснювати такі розрахункові операції у безготівковій формі через установи банків.

На це звернули увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області, відповідаючи на питання, чи треба при продажу основних засобів, які при їх ліквідації обліковувались у бухобліку на рахунках «Товари» або «Виробничі запаси», застосовувати РРО.

Податківці відсилають до пп. 14.1.138 ПКУ та НП(С)БО 7 «Основні засоби», які визначають поняття «основні засоби».

Надалі роблять висновок, що згідно із нормами чинного законодавства України матеріальні та нематеріальні активи, а також цінні папери та деривативи, які використовуються у будь-яких операціях, крім операцій з їх випуску (емісії) та погашення, є товаром.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини