Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи проводиться атестація робочих місць в підрозділах підприємств, де припинена діяльність

Реклама

Головне управління Держпраці у Запорізькій області пояснило, чи проводити атестацію за умовами праці на робочих місцях, на яких тимчасово ніхто не працює, бо припинена робота деяких структурних підрозділів підприємства.

Атестацію робочих місць за умовами праці проводять згідно з Порядком, затвердженим постановою КМУ від 01.08.1992 р. № 442, та Методичними рекомендаціями, затвердженими постановою Мінпраці від 01.09.1992 р. № 41, у строки, передбачені колективним договором, але не рідше ніж раз на п'ять років.

Там, де виробництво припинене, провести дослідження факторів виробничого середовища, віднести робочі місця до категорії зі шкідливими й важкими умовами праці та визначити право працівників на пільги й компенсації, не порушуючи вимоги Методичних рекомендацій, неможливо.

Тож атестацію на робочих місцях, де не ведеться виробнича діяльність, не проводять. Після поновлення роботи на цих робочих місцях необхідно провести атестацію в найкоротший термін.

Додатково ознайомтеся із публікаціями:

- «Атестація робочих місць за умовами праці: результати, облік і відповідальність»;

- «Атестація робочих місць за умовами праці: підстави та порядок проведення».

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини