Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС повідомила, в які строки звітувати та сплачувати податки ФОПам-єдинникам за ставкою 2%

Реклама

Державна податкова служба повідомила, що пп. 9.6 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що податковий (звітний) період для платників єдиного податку третьої групи за ставкою 2% дорівнює календарному місяцю.

Сума податкового зобов'язання, зазначена платником податку в поданій ним податковій декларації, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання податкової декларації.

Згідно з абз. 1 пп. 9.7 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ єдинники ІІІ групи за ставкою 2% подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, крім випадків передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Тобто відзвітувати потрібно протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця - п. 49.18 ПКУ.

Фізособи-єдинники ІІІ групи за ставкою 2% у випадку визначення ЄСВ, подають звітність за звітний період - грудень як податкову декларацію платника єдиного податку за IV квартал податкового (звітного) року, в якій розраховують зобов'язання платників єдиного податку наростаючим підсумком та визначають відомості про суми ЄСВ, нарахованого, обчисленого і сплаченого в порядку, визначеному Законом про ЄСВ.

Єдинники ІІІ групи, які використовують особливий порядок оподаткування, що зобов'язані визначити загальне мінімальне податкове зобов'язання платників єдиного податку, подають звітність за звітний період - грудень як податкову декларацію платника єдиного податку за IV квартал податкового (звітного) року, в якій розраховують зобов'язання платників єдиного податку наростаючим підсумком, загальне мінімальне податкове зобов'язання.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини