Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неоплачувана відпустка: чи можуть в ній відмовити в період воєнного стану

Реклама

Управління Держпраці у Хмельницькій області пояснило, чи може роботодавець відмовити працівникові у відпустці, яку той хоче взяти у зв'язку із бойовими діями.

Відпустка без збереження зарплати, передбачена ст. 25 Закону України «Про відпустки» надається роботодавцем в обов'язковому порядку за ініціативою працівника, а відпустки, передбачені ст. 26 цього Закону - за згодою сторін.

При цьому на періоду воєнного стану роботодавець за заявою працівника може надавати йому відпустку без збереження зарплати без обмеження строку (ч. 3 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

У свою чергу щорічні відпустки надають за графіком відпусток, але за угодою сторін можуть надати і в інший період.

Під час воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв'язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури.

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини