Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала на період, з якого не збільшується фінрезультат на допомогу військовим

Реклама

Платники податку на прибуток не проводять коригування, встановлені пп. 140.5.9 ПКУ, щодо сум коштів або вартості спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, який визначає КМУ, які добровільно перераховані (передані) силовим та військовим формуванням, військовим частинам, підрозділам, бюджетним установам, для потреб оборони держави та наданої гуманітарної допомоги у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, а також на користь ДСНС, сил цивільного захисту та/або закладам охорони здоров'я державної, комунальної власності, та/або структурним підрозділам з питань охорони здоров'я облдержадміністрацій, сум коштів, перерахованих на спеціальні рахунки, відкриті НБУ для збору коштів.

Це передбачає пп. 69.6 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ. До цієї норми вносились зміни Законом № 2120 (чинний із 17.03.2022 року) та Законом № 2173 (чинний із 16.04.2022 року).

Тому коригування фінрезультату, які встановлені пп. 140.5.9 ПКУ, щодо коштів та товарів, зазначених у пп. 69.6 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, починаючи з 24 лютого 2022 року не проводяться платниками податку на прибуток підприємств у податковому (звітному) періоді здійснення таких операцій з урахуванням набрання чинності положень пп. 69.6 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ та змін до нього, з відображенням відповідних сум податкових пільг у додатку ПП до податкової декларації.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС в Одеській області.

Як встигнути за змінами законодавства в умовах воєнного стану? Оперативні надходження актуальних документів - у LIGA360. Замов сьогодні зі знижкою 40%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини