Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частина ФОП-єдинників, які працюють в селах та селищах, повинні вести облік товарних запасів

Реклама

ФОП, які є платниками ЄП ІІ - IV груп та які на території села, селища здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, зобов'язані вести облік товарних запасів.

Відповідний висновок робить ДПС на основі положень:

- Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР;

- Переліку, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 1336;

- Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496.

Роз?яснення з “гарячих тем” бухгалтерського обліку є в LIGA360:Бухгалтер. Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Зокрема, ФОП, які сплачують єдиний податок та здійснюють роздрібну торгівлю товарами на території села, селища (крім підакцизних товарів), за умови дотримання обмежень, встановлених Переліком та Постановою № 1336, мають право проводити розрахункові операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій без обов'язкового застосування РРО або програмних РРО.

Проводити облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені у такому обліку, повинні ФОП, які є платниками ЄП та провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, а також платники ЄП третьої групи, які зареєстровані платниками ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини