Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть відправити у простій працівників, які вже перебувають на лікарняному

Реклама

В умовах воєнного стану через небезпеку для життя і здоров'я працівників роботодавці оформляють простій, надають відпустку без збереження зарплати або з працівниками тимчасово призупиняють трудовий договір.

На це звертають увагу в Східному міжрегіональному управлінні Держпраці.

Час простою не з вини працівника, в т. ч. на період карантину, оплачують з розрахунку не нижче від 2/3 тарифної ставки встановленого працівникові розряду, окладу (ст. 113 КЗпП).

Хочеш отримувати роз?яснення щодо “гарячих” кадрових тем, аналітику й експертні консультації? Спробуй LIGA360:HR-менеджер. Тільки обрана інформація й мінімум часу на пошук.

Якщо працівнику на дату оголошення простою на підприємстві вже оформлено листок непрацездатності, то не вбачається правових підстав для оформлення йому у період тимчасової непрацездатності простою та коригування відповідної звітності та оплати.

У такому разі простій оформлюють з першого дня після закінчення тимчасової непрацездатності.

Також треба зважати, що допомогу по тимчасовій непрацездатності надають застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату зарплати у разі настання в неї страхового випадку.

Тож для оплати лікарняного важливий фактор -нарахування зарплати працівнику на дату настання страхового випадку (дату початку листка тимчасової непрацездатності).

Користуйтеся в роботі публікаціями:

- «Е-лікарняні та воєнний стан»;

- «Лікарняні переселенцям».

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини