Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен РРО у всіх магазинах для ФОП-єдинника, який торгує в селі та місті

Реклама

Перелік окремих форм та умов діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затверджений постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 1336.

В ньому вказано, що ФОП, які сплачують єдиний податок, можуть здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при роздрібній торгівлі на території села, селища товарами (крім підакцизних товарів).

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Якщо у ФОП - єдинника 2-4 групи є господарський об'єкт у місті, то у такому об'єкті РРО та/або ПРРО застосовують на загальних підставах. Натомість у господарському об'єкті на території села, селища відповідно до передбаченої пільги і за умови дотримання граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), можна проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО.

Джерело: повідомлення Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини