Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердить нові типові форми з обліку та списання запасів для держсектору

Реклама

На сайті Мінфіну презентовано проект наказу «Про затвердження типових форм з обліку та списання запасів суб'єктами державного сектору та порядку їх складання».

Будуть затверджені такі форми:

- Акт приймання-передачі запасів;

- Акт про приймання запасів;

- Прибутковий ордер;

- Акт списання запасів;

- Накладна (вимога);

- Меню-вимога на видачу продуктів харчування;

- імітно-забірна картка;

- Картка складського обліку запасів;

- Журнал реєстрації битого посуду;

- Відомість з надходження продуктів харчування;

- Відомість з витрачання продуктів харчування;

- Матеріальний ярлик.

Передбачається, що нові форми документів запрацюють із 01.01.2023 року.

Типові форми з обліку та списання запасів зможуть застосовуватися юридичними особами, створеними відповідно до законодавства України, незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, а також представництвами іноземних суб'єктів господарської діяльності.

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай на вигідних умовах.

Реєстрацію первинних документів з надходження та вибуття запасів можна буде оформлювати реєстром, який складатиме матеріально відповідальна особа в довільній формі та який міститиме інформацію про кількість первинних документів, номери первинних документів тощо. Реєстр здаватимуть до бухгалтерської служби суб'єкта державного сектору разом з відповідними первинними документами та додатками (за наявності) у строки, передбачені графіком документообороту.

Інформація про залишок запасів у місцях зберігання на початок і кінець місяця, про їх надходження та витрачання відображатиметься у матеріальному звіті, який скрадатиметься матеріально відповідальною особою в довільній формі та подаватиметься до бухгалтерської служби в строки, передбачені графіком документообороту. Матеріальний звіт заповнюватиме у кількісному вимірі на підставі первинних документів про наявність та рух запасів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини