Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС підготувала новий порядок контролю банками сум ЄСВ у платіжках на виплату зарплати

Реклама

На сайті ДПС з'явився проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати».

Документ вирішить проблему щодо наявної в діючому Порядку № 453 невідповідності вимоги щодо сплати ЄСВ у розмірі не менше 1/3 суми коштів для виплати зарплати як такої, що суперечить чинному законодавчо встановленому розміру ЄСВ. Адже банки вже давно, після встановлення ставки ЄСВ у розмірі 22%, контролювали сплату ЄСВ у розмірі не менше 1/5 суми коштів для виплати зарплати.

Також проєкт наказу зробить можливим для платників ЄСВ отримувати довідку-розрахунок для видачі (перерахування) коштів для виплати зарплати в електронній формі.

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Варто відзначити, що від платників ЄСВ прийматимуть грошові чеки та платіжні інструкції на видачу (перерахування) коштів для виплати зарплати, на які нараховується ЄСВ, та здійснюватимуть видачу (перерахування) зазначених коштів лише за умови одночасного подання платником ЄСВ платіжних інструкцій (документів на переказ готівки) про перерахування коштів для сплати сум ЄСВ, а у разі сплати ЄСВ на єдиний рахунок - за умови надання повідомлення про спрямування коштів з єдиного рахунку до інтегрованої картки платника за технологічним кодом 71010000 з позитивним результатом обробки в ДПС. Суми, сплачені за цими документами або спрямовані з ЄСВ, мають становити не менше ніж добуток суми коштів для виплати зарплати, зазначеної в грошових чеках, платіжних інструкціях, та розміру ЄСВ, встановленого абз. 1 ч. 5 ст. 8 Закону (22%).

Додатково визначають необхідність погодження довідки-розрахунку для платників ЄСВ - резидентів Дія Сіті, у якій сума перерахування ЄСВ менша за добуток суми коштів для виплати зарплати, зазначеної в грошових чеках, платіжних інструкціях, та розміру ЄСВ за ставкою 22% у зв'язку із сплатою ЄСВ у розмірі мінімального страхового внеску.

Розроблений наказ повинен набрати чинності із 1 серпня 2022 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини