Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємець-загальносистемник може включити до витрат касовий апарат вартістю не більше 20 тис. грн

27 червня 2022, 15:00
698
0
Реклама

ФОП на загальній системі оподаткування має право включити до складу витрат придбаний для використання в господарській діяльності РРО, вартість якого не перевищує 20000 гривень.

Водночас, не включаються до складу витрат ФОП, зокрема, витрати на придбання, самостійне виготовлення основних засобів (п.п. 177.4.5 ПКУ). Про це повідомили фахівці ДПС.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

За словами податківців, поняття «основні засоби» визначено п.п. 14.1.138 ПКУ, відповідно до якого, основні засоби - матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 20000 грн., невиробничих основних засобів і нематеріальних активів), що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності платника податку, вартість яких перевищує 20000 грн. і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 104.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини