Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи коригують фінрезультат за договорами добровільного медстрахування, якщо працівника звільнено

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області вказують, що норми ПКУ не передбачають коригування фінрезультату відносно договорів добровільного медстрахування та страхування додаткової пенсії, якщо застрахована особа - працівник вже не має трудових відносин із страхувальником.

Якщо при звільненні працівника строк дії договорів добровільного медстрахування чи страхування додаткової пенсії, не змінюється і такі договори не припиняються до завершення свого мінімального строку дії, то коригування, передбачене ст. 1231 ПКУ, не застосовують.

Роз?яснення з “гарячих тем” бухгалтерського обліку є в LIGA360:Бухгалтер. Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано. Обирай вигідний тариф за посиланням.

У свою чергу коригування, передбачене ст. 1231 ПКУ, застосовують до договорів добровільного медстрахування чи страхування додаткової пенсії у тих випадках, коли в результаті припинення трудових відносин між страхувальником і застрахованою особою договір добровільного медстрахування перестав відповідати вимогам, передбаченим пп. 14.1.521 та 14.1.522 ППКУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини