Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли ФОП-єдинникам третьої групи подавати заяву про зміну видів діяльності

Реклама

Платники єдиного податку при зміні відомостей, внесених до реєстру платників єдиного податку, надають заяву, до якої, зокрема включають відомості про зміну видів госпдіяльності, що обумовлено пп. 298.3.1 ПКУ.

У випадку зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця господарської діяльності, заяву подають платники єдиного податку третьої групи не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни.

Тож аби забезпечити відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірну інформацію про види господарської діяльності, ФОП - платник єдиного податку третьої групи у разі зміни видів господарської діяльності упродовж податкового (звітного) періоду подає заяву про внесення змін до реєстру платників єдиного податку не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Якщо так станеться, що платник єдиного податку проводитиме види діяльності, не зазначені у реєстрі платників єдиного податку, тоді він зобов'язані перейти загальну систему з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності (пп. 7 пп. 298.2.3 ПКУ).

Джерело: повідомлення Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини