Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-загальносистемник може віднести до витрат оплату за оренду комунальних земель

Реклама

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертає увагу, що плата за землю - це обов'язковий платіж у складі податку на майно, яка справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності - обов'язковий платіж за користування земельною ділянкою державної або комунальної власності на умовах оренди (далі - орендна плата).

До перелік витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів ФОП від господарської діяльності на загальній системі оподаткування, належать суми податків, зборів, пов'язаних з господарською діяльністю такої ФОП (п. 177.4 ПКУ).

Роз?яснення з “гарячих тем” бухгалтерського обліку є в LIGA360:Бухгалтер. Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Тож, оскільки орендна плата - обов'язковий платіж, який справляється у формі загальнодержавного податку та сплачується ФОП - орендарем за користування земельною ділянкою державної і комунальної власності, то цю суму включають до валових витрат ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини