Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформлюють трудові відносини із внутрішньо переміщеними особами – Держпраці

Реклама

Працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб на загальних підставах - відмітили в Управлiнні Держпрацi в Одеськiй областi.

А ось умови працевлаштування (основне місце роботи, сумісництво) таких осіб залежатимуть від того, чи має кандидат на працевлаштування трудову книжку.

Також це пов'язано із тим, що часто в трудовій книжці немає запису про звільнення з попереднього місця роботи через бойові дії. Або ж взагалі працівник не має доступу до своєї трудової книжки внаслідок надзвичайної ситуації.

Переглядайте публікацію «Оформлення трудових відносин: кадрова документація щодо прийняття та звільнення». Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців.

Звісно, що передбачена можливість видачі дубліката трудової книжки. При відновленні доступу до трудової книжки записи з дубліката про періоди роботи переносять до трудової книжки. За умови видання дубліката трудової книжки працевлаштування відбуватиметься за основним місцем роботи.

Проте, якщо працівник не звільнений з основного місця роботи, то його працевлаштовують за сумісництвом,

Такий трудовий договір може бути укладено як строковий (тобто, на певний термін, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк), так і безстроковий, що укладається на невизначений строк.

Особа, яка приймається на роботу за сумісництвом, подає заяву про прийняття на роботу за сумісництвом і паспорт.

Наразі заяви працівників можуть бути направлені будь-яким способом. Найдоступнішим способом є месенджери: Viber, Telegram тощо. За цих підстав роботодавець видає наказ про прийняття на роботу за сумісництвом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини