Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС розгляне можливість для українців та релокованого бізнесу сплачувати податки в Україні

Реклама

Міністр соціальної політики України обговорила з головою Комітету Європейського Парламенту з питань зайнятості та соціальних питань можливості передбачити збереження податкового резидентства переміщеними до країн ЄС українцями та релокованими з України бізнесами. Це питання потрібно вирішувати на рівні законодавства ЄС.

Результатом може стати те, що податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та податки з діяльності ФОП вони могли продовжити сплачувати до бюджету України відповідно до українського законодавства, якщо основним центром їхньої ділової активності залишається Україна, навіть після спливу 180 днів перебування у країнах ЄС.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Питання щодо оподаткування в більшій мірі регулюють національні законодавства країн-членів ЄС. Водночас ці питання можна вирішити на рівні Євросоюзу, якщо пов'язати їх з дією директиви про тимчасовий захист.

Також виникає потреба зберігати соціальні гарантії, які надають країни-члени ЄС переміщеним українцям у рамках тимчасового захисту, в тому числі, якщо українці на певний час повертаються до України для вирішення особистих справ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини