Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці зможуть запропонувати працівникам «вільні договори» – прийнято Закон

Реклама

Верховна Рада прийняла чергові зміни до КЗпП. Цього разу - Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність». Йдеться про законопроект № 5371.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Ним впровадять договірний режим регулювання трудових відносин з можливістю на розсуд роботодавця та працівника за взаємною згодою включати до письмового трудового договору положення стосовно:

- виникнення і припинення трудових відносин;

- системи оплати праці, норм праці, розміру заробітної плати, надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат;

- норм робочого часу та відпочинку, тривалості щотижневого відпочинку та інших прав і гарантій, які визначені КЗпП.

При цьому буде збережено основні загальновизнані трудові права і гарантія найманих працівників.

Новий особливий режим регулювання трудових відносин можна буде запроваджувати між працівником та роботодавцем, який є суб'єктом малого або середнього підприємництва з кількістю працівників не більше 250 осіб, або між роботодавцем та працівником, розмір заробітної плати якого становить на місяць понад вісім розмірів мінімальних зарплат.

Прийнятий Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та діятиме упродовж дії воєнного стану, і втрачає чинність з дня припинення або скасування воєнного стану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини