Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст зробив доступною автоматичну онлайн реєстрацію ФОП та створення ТОВ без участі держреєстратора

Реклама

Починаючи із 16.07.2022 року діє Порядок надання електронних публічних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців у автоматичному режимі, який затверджений наказом Мін'юсту від 14.07.2022 р. № 2933/5/66.

Тепер без участі держреєстратора, в автоматичному режимі можуть проводитися такі реєстраційні дії:

- держреєстрація ФОП;

- держреєстрація змін до відомостей про ФОП, що містяться в ЄДР (крім змін до реєстраційного номеру облікової картки платника податків, даних паспорта громадянина України);

- держреєстрація припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням;

- держреєстрація створення ТОВ, що діє на підставі модельного статуту, засновниками та кінцевими бенефіціарними власниками якого є громадяни України, яким присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків та унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Заява формує заявник на Порталі Дія після проходження ним ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису та/або інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу заявника.

Там же на Порталі Дія заявник сплачує адміністративний збір.

Де підприємцю шукати актуальну інформацію? Усе необхідне знайдеш у рішенні LIGA360:Підприємець. Новини, аналітика, онлайн-звітність, форми та бланки. Більше за посиланням.

Програмне забезпечення Єдиного державного реєстру здійснить:

- держреєстрацію в автоматичному режимі без участі держреєстратора шляхом внесення відповідного запису до ЄДР;

- генерування в автоматичному режимі коду доступу до результатів надання електронної публічної послуги з державної реєстрації з подальшим його надісланням до Порталу Дія для забезпечення відповідного доступу заявника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини