Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС виклала алгоритм коригування показників в уточнюючому податковому розрахунку

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Тернопільській області нагадали алгоритм коригування сум ЄСВ та реквізитів, які стосуються застрахованої особи, у зв'язку з виправленням помилок у податковому розрахунку.

Після того, як завершився граничний термін подання податкового розрахунку треба його сформувати із типом «Уточнюючий».

Коригують помилки у Додатку 1 з типом «Уточнюючий» лише в реквізитах, які стосуються застрахованої особи та не стосуються сум нарахованого ЄСВ, із використанням ознаки «0» (якщо рядок потрібно ввести) чи ознаки «1» (якщо рядок потрібно виключити).

Заповнюють «Уточнюючий» податковий розрахунок при коригуванні сум ЄСВ із використанням типів нарахувань 2 та 3, при цьому ознаку «0» (якщо потрібно ввести рядок) чи «1» (якщо потрібно вивести рядок) не застосовують.

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

Якщо платнику ЄСВ поза межами звітного (податкового) періоду потрібно одночасно уточнити інформацію щодо реквізитів та сум нарахованого ЄСВ стосовно застрахованих осіб у Додатку 1 до податкового розрахунку, поданого з типом «Звітний» або «Звітний новий», спочатку у податковому розрахунку з типом «Уточнюючий» проводять коригування реквізитів, які уточняють на підставі інформації з попередньо поданого розрахунку з типом «Звітний» або «Звітний новий» з використанням ознаки «0» ( якщо рядок потрібно ввести) чи ознаки «1» (якщо рядок потрібно виключити). Потім формують розрахунок з типом «Уточнюючий» для коригування показників ЄСВ з використанням типів нарахувань 2 та 3.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини