Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передання транспорту на потреби ЗСУ: амортизація та списання

27 липня 2022, 15:35
1017
0
Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що приймання-передача транспортних засобів, залучених під час мобілізації, та їх повернення після оголошення демобілізації здійснюються на підставі актів приймання-передачі, в яких зазначаються відомості про власників, технічний стан, залишкову (балансову) вартість та інші необхідні відомості, що дають змогу ідентифікувати транспортні засоби.

Водночас, за словами податківців, якщо транспортні засоби, що обліковувалися у підприємства у складі основних засобів, передані (мобілізовані) ним для потреб ЗСУ за актом приймання-передачі (додаток 4 до Положення № 1921), то право власності на такі транспортні засоби залишається у підприємства і вони продовжують обліковуватись у нього на балансі і відповідно до правил бухгалтерського обліку можуть продовжувати амортизуватись.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано в рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

У випадку ж, коли транспортний засіб передається за актом про примусове відчуження (додаток до Постанови № 998), то такий засіб підлягає списанню з балансу товариства.

Крім того, якщо транспортні засоби, що перебувають у власності суб'єктів господарювання, обліковуються як товари, призначені для продажу, такі транспортні засоби у бухгалтерському обліку враховуються у складі запасів.

У разі знищення транспортного засобу, мобілізованого під час дії воєнного стану на користь Збройних Сил України, платник податку при його списанні здійснює коригування фінансового результату до оподаткування відповідно до вимог пунктів 138.1 та 138.2 ПКУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини