Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформу платіжних послуг перенесли на 1 грудня: прийнято Закон

Реклама

Із 1 серпня 2022 року має запрацювати Закон України "Про платіжні послуги" від 30.06.2021 р. № 1591-IX. Цей документ повинен замінити розрахункові документи на платіжні інструкції. Деталі ми описали тут.

Проте дію цього Закону буде відтерміновано із 1 серпня на 1 грудня 2022 року. Рада вже прийняла законопроект № 7465-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні».

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Інформаційне управління ВРУ вказує, що прийнятий Закон спрямований на адаптацію законодавства України, повноважень НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до нових реалій війни, що дозволить забезпечити ефективне функціонування фінансового сектору в умовах воєнного стану, а також дозволить пом'якшити негативні тенденції на ринку фінансових послуг.

Зокрема, виключено застарілий обов'язок для суб'єкта ЗЕД повідомляти НБУ про відкриття таким суб'єктом валютного рахунку в банківській установі за межами України.

Також скасовано застарілу вимогу щодо обов'язку гарантувати грошові вимоги та права на вимоги виконання договірних зобов'язань першокласними банками для цілей іноземного інвестування (тобто, прирівняти ці вимоги до відповідних вимог, що передбачені загальним законодавством для національних інвесторів).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини