Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи передбачена відповідальність за порушення законодавства по ЄСВ у період воєнного стану

Реклама

Платники податків, у тому числі щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу, у яких відновилася можливість виконувати свої податкові обов'язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов'язків, передбачених ПКУ, за умови виконання ними таких податкових обов'язків протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платників податків.

Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у п. 69 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ, та перелік документів на підтвердження затверджується Мінфін. Нещодавно відомством оприлюднено проект Порядку.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано в рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Відповідно до з пп. 69.2 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються, крім, зокрема, камеральних перевірок.

Таким чином податківці дійшли такого висновку: у разі виявлення порушень законодавства по ЄСВ за результатами проведення перевірок, передбачених пп. 69.2 підрозд. 10 розд. XX ПКУ, до платників ЄСВ - страхувальників застосовується фінансова відповідальність, крім обмежень, визначених положеннями пп. 9 прим. 19, 9 прим. 21 та п. 9 прим. 22 розд. VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону № 2464 та пп. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ.

При цьому обмеження в частині незастосування до платників ЄСВ адміністративної відповідальності на період дії воєнного стану не вносились.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини