Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці можуть оскаржувати припис про скасування наказу про призупинення трудових договорів

Реклама

В Держпраці відповіли, чи може роботодавець оскаржити припис про усунення порушень законодавства про працю при призупиненні дії трудового договору.

Відповідь - так, може. Припис про усунення виявлених порушень при призупиненні дії трудового договору може бути оскаржений роботодавцем до суду упродовж 10 календарних днів (ч. 3 ст. 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Варто нагадати, що у разі незгоди працівника (працівників) із наказом (розпорядженням) роботодавця про призупинення дії трудового договору працівником або профспілкою за дорученням працівника (працівників) відповідний наказ (розпорядження) може бути оскаржений до Держпраці або його територіального органу. Наглядовий орган, вивчивши зміст наказу (розпорядження) та підстави для його видання, за погодженням з військовою адміністрацією може внести роботодавцеві припис про скасування відповідного наказу (розпорядження) або про усунення порушення законодавства про працю іншим шляхом, що є обов'язковим до виконання роботодавцем протягом 14 календарних днів з дня отримання такого припису.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини