Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП на єдиному податку другої групи надати послуги відрядженому працівнику

Реклама

До платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, належать ФОП, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства - нагадують в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Тож, якщо ФОП - платник єдиного податку другої групи надав послуги працівнику юридичної особи під час відрядження, і вартість послуг оплачує особисто такий працівник, то порушення умов перебування на другій групі платника єдиного податку не виникає.

Коли ж оплата вартості послуг надходить на рахунок ФОП - платника єдиного податку другої групи від юридичної особи, яка не є платником єдиного податку, за найманого працівника, що перебуває у відрядженні, то порушуються умови перебування ФОП на другій групі платника єдиного податку.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини