Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ затвердив порядок виконання платіжних інструкцій в іноземній валюті та банківських металах

Реклама

Постановою Правління НБУ від 25.08.2022 р. № 189 встановлено порядок виконання надавачами платіжних послуг платіжних інструкцій в іноземній валюті та банківських металах.

Фактично він є новою редакцією Положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металів.

Документ діє із 26 серпня 2022 року.

Новий порядок визначає

- загальні вимоги НБУ до порядку виконання платіжних операцій в іноземній валюті або банківських металах за рахунками користувачів платіжних послуг, які відкриті в надавачів платіжних послуг з обслуговування рахунку, які отримали ліцензію НБУ на валютні операції або генеральну ліцензію на валютні операції, яка не втратила чинності після введення в дію Закону України "Про валюту і валютні операції";

- обов'язкові реквізити платіжної інструкції в іноземній валюті або банківських металах, вимоги щодо її оформлення;

- порядок прийняття до виконання, порядок зарахування суми коштів за платіжною операцією в іноземній валюті або банківських металах та здійснення надавачами платіжних послуг заходів щодо арешту коштів в іноземній валюті та банківських металів на рахунках користувачів;

- порядок виконання надавачами платіжних послуг дебетового переказу коштів в іноземній валюті або банківських металах.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини