Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагогічним, медичним та бібліотечним працівникам закладів освіти виплачується допомога на оздоровлення у період війни

Реклама

МОН листом від 27.05.2022 р. № 1/5650-22 відреагувало на запит щодо виплати в умовах воєнного стану педагогічним, медичним та бібліотечним працівникам закладів освіти матеріальної допомоги на оздоровлення.

Держава виплачує педагогічним працівникам допомогу на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) при наданні щорічної відпустки, що гарантовано ст. 57 Закону України "Про освіту".

Виплачують таку допомогу згідно з постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 і стосується вона педагогічних і науково-педагогічних працівників, перелік посад яких затверджений постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

Працівники бібліотек мають право на допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі посадового окладу (ст. 30 Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу"). Виплата такої допомоги встановлена постановою КМУ від 22.01.2005 р. № 84 і розраховувати на неї можуть працівники державних і комунальних бібліотек, зазначеним у переліку посад, який затверджений цією постановою.

Виплату допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) проводять відповідно до постанови КМУ від 11.05.2011 р. № 524.

Водночас Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" на період дії воєнного стану не обмежував норми законодавства щодо виплати працівникам допомоги на оздоровлення при наданні щорічної основної відпустки. Тож така допомога повинна виплачуватися педагогічним, медичним та бібліотечним працівникам закладів освіти.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини