Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові органи до 15 вересня приймають заяви про перехід на єдиний податок

Реклама

В ГУ ДПС у Харківській області нагадують, що суб'єкт господарювання, який перебуває на загальній системі, може перейти на спрощену систему оподаткування, подавши заяви до органу ДПС не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу (пп. 298.1.4 ПКУ). Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перейти на спрощену систему можна за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему, суб'єкт господарювання дотримався вимог, встановлених в п. 291.4 ПКУ.

До поданої заяви додають розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Тож, суб'єкти господарювання, які бажають з 1 жовтня поточного року перейти на сплату єдиного податку або змінити групу єдиного податку, повинні подати заяву встановленої форми про право застосування спрощеної системи оподаткування. Граничний термін - 15 вересня.

Якщо ж навпаки бажаєте відмовитись від спрощеної системи, то заяву слід подати до 20 вересня.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини