Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник податків не сплачує фінансові санкції у разі несвоєчасної сплати ЄСВ з вини банку

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Тернопільській області нагадали, що банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження. При надходженні розрахункового документа закінчення операційного часу банк зобов'язаний виконати його не пізніше наступного робочого дня.

При цьому штрафи до суб'єктів господарювання за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ не застосовують у випадку несвоєчасного перерахування (неперерахування) ЄСВ з вини банку.

Водночас не вважають порушенням строку перерахування податків, зборів, платежів з вини банку порушення, вчинене внаслідок регулювання НБУ економічних нормативів такого банку, що призводить до нестачі вільного залишку коштів на такому кореспондентському рахунку, крім випадків, коли банк повернув платіжні доручення без виконання або платник податків звернувся до банку, що віднесений до категорії неплатоспроможних, та ініціювання сплати коштів не було завершене. Якщо у майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів та інших платежів розпочинається з моменту такого відновлення.

Тому у випадку несвоєчасного перерахування (неперерахування) ЄСВ з вини банку суб'єкт господарювання повинен надати до органу ДПС заяву з копіями платіжних документів, які засвідчують факт подання їх до установи банку. При цьому орган ДПС не застосовує до такого суб'єкта господарювання штрафні санкції та/або пеню.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Також ознайомтесь із публікаціями:

- Коли банк не несе відповідальності за несвоєчасну сплату податків: позиція суду;

- Штрафи за податкові порушення: несплата податкових зобов'язань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини