Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не сплачувати єдиний податок під час війни може лише частина ФОПів — ДПС

15 вересня 2022, 14:01
6188
0
Реклама

Податкова служба Хмельниччини та фінансове управління Хмельницької міської ради роз'яснили, коли платники єдиного податку 1 та 2 груп можуть не сплачувати єдиний податок у період дії воєнного стану.

Контролери зазначили, що за Законом № 2120-IХ тимчасово до припинення або скасування воєнного стану, дозволяється не сплачувати єдиний податок підприємцям 1 та 2 груп лише за умови не здійснення ними підприємницької діяльності, всі інші мають сплачувати єдиний податок на загальних підставах.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Крім того, нарахування єдиного податку відбувається в автоматичному режимі і відображається в електронному кабінеті платників, а несплата податку призводить до нарощування податкового боргу, який після завершення воєнного стану має бути в обов?язковому порядку сплачений.

Також контролери нагадали, що на сьогоднішній день відновлені перевірки податкової служби за місцем здійснення підприємницької діяльності платників податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини