Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник із пільговою ставкою припиняє діяльність в середині звітного періоду – коли подати декларацію

22 вересня 2022, 13:20
294
0
Реклама

ФОП - платник єдиного податку, який з середини податкового (звітного) періоду застосовує особливості оподаткування та щодо якого до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності подає податкову декларацію платника єдиного податку - ФОП, затверджену наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578 (далі - Декларація),- протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, в якому внесено запис про припинення підприємницької діяльності, або до закінчення звітного періоду, на який припадає дата ліквідації.

При цьому така Декларація заповнюється наростаючим підсумком з початку року до дати обрання спрощеної системи з особливостями оподаткування та у рядку 8.1 «платника податку, що подає декларацію за останній податковий (звітний) період, на який припадає дата державної реєстрації припинення» поля 8 «Особливі відмітки» Декларації проставляється позначка «+».

Джерело: роз'яснення із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини