Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинен експортер валютну виручку із закордонного банку перерахувати до України – пояснення ДПС

26 вересня 2022, 15:30
369
0
Реклама

За загальним правилом, граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів встановлені п. 21 розд. II Положення № 5, та становлять 365 календарних днів.

Проте, п. 14 прим. 2 Постанови № 18 встановлено, що граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів становлять 180 календарних днів та застосовуються до операцій, здійснених з 5 квітня 2022 року.

Також податківці нагадують: відповідно до п. 23 розд. II Положення № 5 розрахунки за операціями резидентів з експорту та імпорту товарів здійснюються не пізніше законодавчо визначеного строку, а грошові кошти від нерезидента за операціями резидента з експорту товарів підлягають зарахуванню на рахунок резидента в Україні в банку.

Таким чином, грошові кошти, що надійшли від нерезидента за операціями з експорту товарів, в тому числі за операціями, які не підпадають під валютний нагляд, підлягають перерахуванню з валютного рахунку резидента - суб'єкта господарювання (юридичної особи), відкритого за межами України на рахунок в банку України не пізніше граничних строків розрахунків.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 112.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини