Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Експорт товарів до рф заборонили – постанова Кабміну

Реклама

Уряд на засіданні 27.09.2022 року прийняв постанову «Про заборону вивезення товарів з України на митну територію російської федерації».

Вона забороняє вивезення за межі митної території України товарів за зовнішньоекономічними контрактами, торговельною або країною призначення яких є російська федерація. Обмеження діятиме до дня припинення або скасування військового стану та припинення застосування рф недружніх дій проти України.

«Ми продовжуємо санкційний тиск проти рф. Ця постанова - ще один з багатьох інструментів економічного впливу. Розуміємо, що санкції - це засіб не лише реагування на військову загрозу, а й упередження агресії в майбутньому. Хочу констатувати, що з початку війни експорт товарів до рф де-факто було зупинено. Тепер це закріплено і на правовому рівні», - заявила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки.

Прогнозовано таке рішення не матиме негативних економічних наслідків, бо за даними статистики, за період з березня по червень 2022 року експорт українських товарів на територію рф склав всього 4,2 млн доларів. Переважно це була продукція з чорних металів на суму 4,189 млн доларів і хімічна продукція на 57,2 тисячі доларів. А приміром в січні 2022 року українські підприємства експортували до рф товарів на 250 млн доларів.

Джерело: повідомлення на Урядовому порталі.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини