Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив форму довідки про сплачений нерезидентом податок на прибуток та порядок її видачі

Реклама

Наказом Мінфіну від 28.07.2022 р. № 219 затверджено Порядок видачі довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи) та форми цієї довідки. Він набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Довідку видає контролюючий органо у паперовій або електронній формі за місцезнаходженням (місцем проживання) резидента або нерезидента, який здійснює господарську діяльність на території України через постійне представництво, або іншого нерезидента, на якого покладено обов'язок сплачувати податок, що здійснює на користь нерезидента будь-яку виплату з доходу з джерелом його походження з України.

Її отримують безоплатно у паперовій або електронній формі на підставі Заяви про видачу довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи).

Заяву подають до відповідного контролюючого органу безпосередньо нерезидентом або через особу, яка здійснює на користь нерезидента виплату доходів з джерелом їх походження з України, або уповноваженою ним особою, яка має підтвердити свої повноваження.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини