Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи враховують для виникнення обов’язкової реєстрації платником ПДВ безоплатну передачу товарів – ДПС

Реклама

При розрахунку загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню, для визначення суми обов'язкової реєстрації платником ПДВ враховуються обсяги операцій з безоплатної передачі/надання товарів/послуг та обсяги операцій з ліквідації за власним бажанням необоротних активів.

За правилами ПКУ, до оподатковуваних операцій з постачання товарів/послуг належать операції, що підлягають оподаткуванню за основною ставкою ПДВ (20%), ставками 7 і 14%, нульовою ставкою ПДВ та звільнені (умовно звільнені) від оподаткування ПДВ.

При цьому відповідно до п.п. 14.1.185 ПКУ постачання послуг - будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності.

Згідно з п.п. 14.1.191 ПКУ постачання товарів - будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

Постачанням товарів також вважаються ліквідація платником податку за власним бажанням необоротних активів, які перебувають у такого платника (п.п. «д» п.п. 14.1.191 ПКУ).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини