Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд затвердив перелік товарів, імпорт та транзит яких не забезпечується сплатою митних платежів

Реклама

Ми вже повідомляли, що Уряд прийняв митні зміни для запуску Конвенції про спільний транзит із 1 жовтня.

Серед таких - постанова КМУ «Про затвердження переліку окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів» від 27.09.2022 р. № 1091. Вона діє із 1 жовтня 2022 року та втрачає чинність через рік з дня припинення чи скасування воєнного стану, крім пунктів 5 і 6 переліку, затвердженого цією постановою, які втрачають чинність з 1 лютого 2023 року.

До такого переліку потрапили, зокрема:

1. Товари, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних експрес-відправленнях.

2. Товари, що класифікуються за окремо визначеними кодами згідно з УКТЗЕД.

3. Товари, визначені переліком товарів, під час ввезення яких на митну територію України надається відстрочення сплати митних платежів, згідно з додатком до постанови КМУ від 09.03.2022 р. № 236.

4. Товари, опис та коди згідно з УКТЗЕД яких визначені в п. 20 ч. 1 ст. 282, п.41 розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України, п. 32 підрозділу 2 та п. 42 підрозділу 5 розділу XX Податкового кодексу України.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини