Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що очікувати від податкової реформи «10-10-10»

Реклама

В Європейській бізнес асоціації відмітили той факт, що Офіс Президента та Мінекономіки опрацьовують концепцією податкової реформи, під назвою «10-10-10».

Вона передбачає зниження до:

- 10% ПДВ (зараз 20%);

- 10% ПДФО (наразі 18%);

- 10% податку на прибуток підприємств (зараз 18%).

Проте на час війни вдвічі пропонують підвищити ставку військового збору - до 3%. Також ця реформа передбачає скасування сплати ЄСВ (наразі 22% від фонду оплати праці), але залишити для ФОПів, які перебувають на єдиному податку.

Не оминуть й посилення відповідальність за порушення податкового законодавств, а як компенсатор - скасувати вичерпний перелік податкових пільг, що дозволить додатково залучити до бюджету близько 180 млрд грн.

Експрес-опитування, яке провела Європейська Бізнес Асоціація після кількох зустрічей із представниками влади, показало, що бізнес підтримує ідею реформи. Спільнота вже тривалий час говорить про необхідність детінізації економіки, про важливість зниження навантаження на фонд оплати праці, адже з таким податковим навантаженням прозорий бізнес стає абсолютно неконкурентним порівняно з тіньовим.

Разом з тим, Анна Дерев'янко, виконавча директорка Європейської Бізнес Асоціації, відмічає, що потрібно вивчити всі деталі, які будуть представлені у законопроєкті. Сама ідея виглядає цікавою, але саме у деталях і може критись «троянський кінь».

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини